زبان و ادبیات فارسی
تعریف
زبان و ادبیات فارسی- ادبیات به معنی علم ادبیات و یا علوم ادبی به مجموعه علومی اطلاق میشود که به وسیله آنها امکان درک، تصحیح، شرح و تحلیل متون ادبی و یا امکان کشف ارتباط بین آنها را فراهم میآورد. امروزه ادبیات فارسی تقریباً در تمامی دانشگاههای ایران و برخی از دانشگاههای جهان (مانند هاروارد و آکسفورد) تدریس میشود. دروس این رشته در دانشگاه بیشتر متکی بر ادبیات کلاسیک ما است و سهم عمدهای از واحدهای درسی را شامل میشود. بیشتر دروس رشته ادبیات شامل بررسی آثار ادبی است اما واحدهای دیگری از جمله: آیین نگارش، دستور زبان، بلاغت، روش تحقیق و سبکشناسی نیز وجود دارد.
توانایی
اگر یک دانشجوی ادبیات از خواندن یک بیت شعر حافظ یا مفاهیم ادبیات عرب یا خواندن داستانهای شاخص و معروف ادبیات جهان لذت نبرد به اشتباه وارد این رشته شده است چون دانشجوی زبان و ادبیات باید دروس بسیار متنوع و گستردهای را در وادی ادبیات بخواند و اگر کسی علاقهمند نباشد این رشته برایس ملال آور میشود. این رشته قلم درست و بیان خوب میخواهد تا بتوان منظور خود را به خوبی تفهیم کرد. همچنین دانشجوی این رشته لازم است که حافظه نسبتاً قوی داشته باشد چون بخش عظیمی از مقولات ادبی را باید به خاطر بسپارد تا در مواقع لازم به آنها دسترسی داشته باشد.
برخی دروس تخصصی

مقاطع بالاتر:
کارشناسی ارشد: ۱٫ زبان و ادبیات فارسی ۲٫ادبیات کودک و نوجوان ۳٫ ادبیات پایداری ۴٫ ادبیات تطبیقی ۵٫ ادبیات عامه ۶٫ادبیات روایی ۷٫ ویرایش و نگارش ۸٫ نظریه و نقد ادبی ۹٫ ادبیات معاصر
دکتری: ۱٫ زبان و ادبیات فارسی ۲٫ ادبیات حماسی ۳٫ ادبیات عرفانی ۴٫ ادبیات غنایی ۵٫ آموزش زبان فارسی

موقعیت شغلی
بعد از آموزش و پرورش، مطبوعات بهترین بستر برای فعالیت فارغالتحصیلان ادبیات فارسی است. همچنین بهترین نیرو برای تنظیم و ارائه برنامههای ادبی رادیو و تلویزیون و حوزههای فرهنگی وزارتخانههای مختلف کشور، فارغالتحصیل این رشته است. و از اینها گذشته یک لیسانس ادبیات اگر پویا و فعال باشد میتواند یک نویسنده، شاعر یا منتقد گردد و در مراکز چاپ و نشر کتاب به عنوان ویراستار و ناظر ادبی در سیر چاپ کتاب حضور داشته باشد. در ضمن تعدادی از فارغالتحصیلان نیز با توجه به ذوق و سلیقه خود کارهای ویژهای انجام میدهند که از آن جمله میتوان به شرکت در تألیف فرهنگهای مختلف به عنوان پژوهشگر ادبی و “فیشنویس علمی” و “انتخابی” دابرهالمعارفها اشاره کرد.
جهت دریافت مشاوره و برنامه ریزی با شماره های
۵۰ ۹۰ ۱۹۷ – ۰۹۱۲
۳۰ ۴۰ ۲۵ ۴۴ – ۰۲۱
۱۳ ۱۳ ۴۳ ۴۴ – ۰۲۱
تماس بگیرید یا عبارت { مشاوره،برنامه ریزی } را به شماره ۰۹۱۲۱۹۷۵۰۹۰ پیامک کنید
حتما در فضای مجازی ما را دنبال کنید و از خدمات رایگان ما مانند جزوات رایگان رتبه های برتر ، نمونه سوالات امتحانی ، مشاوره و برنامه ریزی ، تدریس ها ، اخبارکنکور و … بصورت کاملا رایگان بهره مند شوید . جهت عضویت در کانال و پیجکنکور آسان است ، کلمه { کانال،پیج } را به شماره ۰۹۱۲۱۹۷۵۰۹۰ پیامک کنید