دوستان! در این مقاله میخواهیم ببینیم که اصلاً چطوری باید تست بزنیم؟ چه کار کنیم که از تست هایمان بیشتر نتیجه بگیریم؟ و اینکه بهترین روش تستزدن کدام است؟
در قدم اول برای رسیدن به تسلط در تستزنی، دروس را به دو دستهی:
دروس استدلالی (مانند ریاضی، فیزیک) و دروس استفهامی و ترکیبی (مانند زیستشناسی یا ادبیات)، تقسیمبندی میکنیم.
دروس استدلالی: برای هرکدام از این دروس (فلسفه و منطق، ریاضی و فیزیک)، ۵ مرحلهی زیر را انجام دهید:
۱٫ یادگیری با تست، به این صورت که پس از انجام مطالعه و یادگیری مطالب،۱/۳تستهای مبحث مورد نظر را پاسخ دهید، اما نه زمان را لحاظ کنید و نه درصد بگیرید. پاسخ تشریحی هر تست را بلافاصله پس از حل آن تست، دقیقاً بررسی کنید.
۲٫ پس از افزایش دقت و رسیدن به تسلط نسبی، یکی دو روز بعد از مرحلهی ۱، ۱/۳ دیگر از تستها را بزنید و درصد بگیرید اما زمان را لحاظ نکنید، پس از پاسخگویی به هر ۱۰ تست، پاسخ تشریحی آن ۱۰ تست را مطالعه کنید. سعی کنید همهی پاسخها را به طور کامل و دقیق مطالعه کنید. سپس به سراغ ۱۰ تست بعدی بروید تا این ۱/۳ از کار را نیز تکمیل نمایید.
۳٫ سرعت عمل شما در آزمونها با زدن تستهای تکراری افزایش مییابد. لذا پس از گذشت دو هفته از اتمام مرحلهی ۲، ۲/۳ از تستهای مرحلهی ۱ و ۲ را دوباره بزنید. با این تفاوت که موارد زیر را نیز در این مرحله رعایت کنید:
الف) هم زمان بگیرید و هم درصد.
ب) در هر نوبت به تعداد تستهای کنکور تست بزنید (مثلاً برای بچههای ریاضی ۵۵ تست ریاضی یا ۴۵ تست فیزیک).
ج) بلافاصله به پاسخهای تشریحی رجوع نکنید.
د) در صورتیکه گزینهها را هنوز به خاطر دارید، بدون توجه به آن، خود را حتماً به جواب صحیح برسانید.
هـ) پاسخ سؤالاتی را که غلط زدهاید، با دقت بخوانید.
و) پس از زدن هر ۱۰ تست به ساعت خود نگاه کنید و سرعت خود را تنظیم کنید.
۴٫ ۱/۳ از تستهای هر مبحث را که باقیمانده، قبل از شرکت در آزمونهای جامع پاسخ دهید. تستهای تألیفی را نیز در این قسمت میتوانید مورد استفاده قرار دهید.
۵٫ با توجه به نکاتی که در مورد علامت گذاری تستها در پایین ذکر می کنیم، به مرور تستها بپردازید و نکات جدید را در طرحهای شبکهای یا کلاسور خلاصهبرداری خود منعکس کنید.
: سؤالاتی که اصلاً نمیدانستم از چه راهی باید حل کرد (یا مباحث مربوطه را مطالعه نکرده بودم) و به همین دلیل به آنها پاسخ ندادم.
: سؤالاتی که میدانستم چه راه حلی دارند ولی نتوانستم به پاسخ نهایی (یا گزینهی صحیح) برسم ولی روی مسائل مشابه آن، زیاد کار کرده بودم.
: سؤالاتی که میدانستم چه راه حلی دارند ولی نتوانستم به پاسخ نهایی (یا گزینهی صحیح) برسم و روی مسائل مشابه آن، کار نکرده بودم.
: سؤالاتی که بیدقتی یا اشتباه محاسباتی باعث پاسخگویی غلط من به آنها شده است.
: سؤالاتی که نکتهی جالبی داشتهاند که ممکن است آنها را فراموش کنم. (این علامت هم به تنهایی و هم در کنار علائم فوق میتواند قرار گیرد، ولی سایر علامتها در کنار یکدیگر نمیتوانند استفاده شوند).
بازهم تأکید میکنم که علامتگذاری را همان زمان تست زدن انجام دهید، چونکه هم با دقت انجام میشود و هم، زمان کمی میگیرد. عادت کردن به علامتگذاری در کنار تستها، حتی در طی آزمونها نیز به شما برای مدیریت زمان در طی آزمونهای جامع کمک مینماید. در مقالهی هفتهی بعد، استفاده از این علامت گذاریها را با هم خواهیم دید.
میدوارم با این روش مطالعه بتوانید به اوج یادگیری برسید و کنکور براتون آسان بشه
موفق باشید
۹۰ ۵۰ ۱۹۷ – ۰۹۱۲ موبایل
۱۳ ۱۳ ۴۳ ۴۴ – ۰۲۱ دفتر
۳۰ ۴۰ ۲۵ ۴۴ – ۰۲۱ دفتر
تماس بگیرید
یا کلمه { مشاوره } را به شماره
۹۰ ۵۰ ۱۹۷ – ۰۹۱۲
پیامک کنید
———
جهت عضویت در کانال تلگرام مهندس امیر مسعودی و کنکور آسان است و استفاده از جزوه ها و تدریسهای رایگان کلمه { کانال تلگرام } را به شماره
۹۰ ۵۰ ۱۹۷ – ۰۹۱۲
پیامک کنید